RSS

O minte bolnava….intr-un corp bolnav…

27 apr.

Mai avem 6 procente şi îi depăşim pe americani… la obezitate ! Pare incredibil la prima vedere,nu? Acum 10 ani când priveam spre America, eram oripilaţi de dimensiunile pe care le aveau aceştia.

Nu a trecut mult şi aproape că i-am depăşit.Cum am ajuns în halul acesta? Probabil că din nou ignoranţa din minţile majoritaţii îşi spune puternic cuvântul. Mult prea puternic.

Au apărut şi în România celebrele lanţuri de fast-food-uri.Atât a trebuit că am si dat buzna de zici că totul era gratis.Şi parcă nu ar fi fost suficient, parinţii şi-au dus şi copiii.Iar dumincă de duminică îi duc din nou.Cât de inconstient e un om care îşi duce odrasla să mănânce o mâncare care e facută doar din prafuri?

Există oameni care manancă la fast-food zilnic.Un sandviş,o porţie de cartofi şi un suc, duc undeva la 1200 Kcal.Pe lângă faptul că e o mâncare cu multe calorii, nici nu e sănătoasă şi te satură probabil doar pentru o oră,maxim două.Asta în condiţia în care un bărbat are nevoie zilnic de 2500-3000 Kcal iar o femeie în jur de 2000 Kcal.

Dar ce contează? Ignoranţa e la ea acasă.Şi cum poate fi altfel când băgam în noi tot ceea ce prindem in mână? Animalele din natură, care se bucură de o sănătate mult mai bună ca a omului, nu combină alimentele.Ele mănâncă o mâncare odată.Adică dacă mâncăm legume, să ne rezumăm la legume.Dacă mâncăm fructe,să ne rezumam doar la ele.Ar trebui să evitam toate combinaţiile astea: carne cu cartofi,o salată şi la final un desert. Spre deosebire de animale, noi mâncăm tot ce ne cade in mână, inclusiv pe ele.

Şi poate, doar poate, că am putea mânca ce vrem atâta timp cât am face mişcare.Dar în jurul tău, câţi oameni cunoşti care merg la sală regulat,sau cel puţin fac mişcare o dată pe saptămână?Cu siguranţă îţi ajung degetele de la o singură mână.Nici nu le vei folosi pe toate.Am găsit însă reţeta! Comandăm tone de medicamente de slăbit de pe la televizor şi de pe internet.Cu sigurantă ca ne vor slabi.Vom sta acasă tolaniţi pe canapea cu o pungă de chipsuri şi un suc aşteptând să slăbim.Că doar am luat pastila…

Cu singuranţă 90 % din populaţie este imbecilă.Nişte ignoranţi şi iresponsabili.E greu să crezi altfel când ştii că un lucru îţi face rău, iar tu îl consumi în exces.Aici vorbesc şi despre consumul de ţigări şi alcool.Tu ştii că fiecare ţigară îţi scurtează viaţa cu 5 minute, dar spui :”dacă e să mor oricum mor.Am văzut şi oameni care nu fumau şi i-a călcat maşina”.Da,asa este! Dacă mori ai scăpat.Dar dacă pe la 35-40 de ani te îmbolnăveşti? Concepţia ta despre viaţă se va schimba radical.Şi va fi târziu oare? Va fi. La fel şi cu alimentaţia, cu sucurile care de fapt sunt otravă lichidă. Aspartamul folosit la îndulcirea unor sucuri, aşa zise light, este format din 3 substanţe, care fiecare luată separat este toxică.

Dar nu are rost să mai continui.Oare câti aţi zâmbit la citirea acestui editorial? Prea multi. Atunci tu nu esti un simplu ignorant, eşti mai mult decât atât.Eşti un adevarat criminal fiindcă la fel îţi vei creşte şi copilul.La fel îl vei învăţa şi pe el.Poate însă la un moment dat te va pedepsi pentru modul în care l-ai crescut.În acele clipe să nu-l judeci şi să nu te simţi jignit.Are dreptate!

Avem resurse nebănuite în conştiinta neamului,moştenite de la străbunii noştri.Resurse care ne pot propulsa mult în faţa oricărei naţiuni.Aşa că ar trebui să renunţăm la această “competiţie” cu americanii.Şi să-i lăsăm pe ei să deţina în continuare supremaţia. De noi depinde!
obesity-child_2248211b

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe aprilie 27, 2013 în Uncategorized

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: