RSS

1 MAI…nesimtit ca altul!

07 mai

A trecut şi 1 Mai. A fost frumos, a fost cald… toate pădurile, toate marginile înverzite ale oraşului au fost împânzite de oameni dornici să petreacă o zi liberă „la iarbă verde”.Voia bună s-a instalat cu rapiditate peste toată lumea.În jurul meu o gramadă de maşini,o gramadă de lume,de abia am găsit un loc în care să facem şi noi un grătar.Când am ajuns deja unii erau ameţiţi de atâta „voie bună”. Dintr-o Dacie din apropiere se auzeau însă primele semnale ale inculturii şi ignoranţei.Toată liniştea pădurii era tulburată de muzica prea zgomotoasă pentru o relaxare.Ce legatură are Copilul de Pleu şi manelele lui cu frumuseţile naturii şi cu liniştea care ţi-o inspiră pădurea?

Seara se apropia cu repeziciune şi lumea a început să se pregătească de plecare.Cu mult tact femeile îşi împachetau vesela şi mâncarea rămasă iar bărbaţii îşi iau tricoul peste burta mult prea mare şi se fac că meşteresc ceva la maşină…. aşa doar, cu toate că probabil habar nu au ce se petrece sub capotă. Totul e pregătit,s-au urcat în maşină şi au plecat.

Am privit în urma lui la locul de unde a plecat. Cutii de bere,pet-uri de suc şi ambalaje de carne şi ciocolată. Ma uit mai departe la fel. Privesc în jurul meu stupefiat. Sunt înconjurat de gunoi. Acum câteva ore când am venit era o oază de linişte,o oază de relaxare. Acum m-am trezit la groapa de gunoi. Plase,pungi,hârti,numeroase ambalaje,pet-uri,cutii de bere,conserve şi sticle goale.Asta e imaginea care domină împrejurimile.Nu-mi vine sa cred!

De ce oare toate acestea le putem duce pline până acolo,iar acum goale nu le putem pune într-o plasă şi aduce la o pubelă? Oare vor dispărea până la anu`? Vă asigur ca nu! Peste toate acestea dacă peste un an mergi în acelaşi loc, probabil îl vei vedea pe acelaşi om când ajunge cum strâmbă din nas că e mizerie. Îl vei auzi probabil comentânt că ţara asta e plină de gunoi, că nimeni nu face curăţenie şi va fi tare dezgustat cum a ajuns locul în care el mergea la picnic.

Oare cât de greu trebuie sa fie ca tot gunoiul pe care îl faci sa-l pui într-o pungă şi să-l aduci până la prima pubelă? E doar voinţă.Nici măcar efort.

Anul trecut nişte cunoştinte au fost în drumeţie pe munţii Făgăraş.Iar în ultima zi, pe un traseu de 7 ore, au venit încărcaţi cu tot gunoiul pe 3 zile.Unii probabil gândesc „fraierii !”. Era mai uşor să-l bage pe acolo pe sub pietre că şi aşa nu-l gasea nimeni. Aşa este, e mai uşor.Dar la anul când treci pe acolo… oare nu îţi sare în ochi mizeria? Oare va fi la fel de placut? Sau ai fi dispus să „admiri” mizeria altcuiva? Ţara noastră e frumoasă,râvnită şi bogată. Noi suntem problema ei, ne trage înapoi mentalitatea. Hai să o schimbăm !

Şi atunci ce te costă ca tot gunoiul pe care îl faci la picnic să-l bagi într-un sac şi să-l pui în maşină până la primul container?

În concepţia românului ieşirile la iarbă verde sau ieşirile la cabană nu sunt complete fără mizerie,beţii si manele. Acesta este deocamdată nivelul general intelectual şi cultural al poporului român. Aştia suntem , de ce să ne fie ruşine?1 mai

Reclame
 
Scrie un comentariu

Scris de pe mai 7, 2013 în Uncategorized

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: