RSS

Viaţă de maidanez la botul calului…

11 sept.

A început un război cred între două tabere. Oamenii care nu cred că moartea e o soluţie şi cei care au setea de răzbunare prin sânge. Dar cei ce vor răzbunarea prin sânge nu o vor pentru acel copil nevinovat ci pentru descărcarea tuturor frustrărilor şi a nefericirii care fac parte din viaţa lor zilnică.
A ajuns sa fie detestat un om şi pus la zid de aceşti justitiari ai omenirii doar pt că e împotriva morţii altor vietăţi …şi pt că nu se consideră superior altor fiinţe. Te uiţi la tv şi vezi un preot care îndeamnă la moartea altor vieţuitoare. De fapt ce ne-a învăţat biserica bun în viaţa asta? Apoi „justiţiarii omenirii” care recurg la soluţii extreme şi se răzbună pe câini cu violenţă: îi ard de vii, le taie membrele şi îi aruncă la gunoi(vezi cazul de la Zărneşti) îi trag cu maşina, îi decapitează sau îi otrăvesc având parte de o moarte groaznica şi chinuitoare de parcă toate asta îl vor aduce înapoi pe bietul copil care se zvârcoleşte în mormânt de tragedia care a produs-o sau îi protejeaza pe copiii lor de aşa un destin. Acel suflet nevinovat, era un copil care după cum tatăl lui spunea iubea câinii. Probabil şi el de acolo de unde e şi priveste ce fac unii în numele lui plânge amarnic. E înfricoşător să trăieşti printre haite agresive de câini e drept, dar mai înfricoşător pentru noi şi pentru copiii noştri e să trăieşti printre aceşti „oameni” măcinaţi de ură şi sete de sânge. Acum ceva timp am mai avut de a face cu animalele sălbatice dar care nu au omorât niciun om, nu au rănit nici un om ci doar au existat..E vorba de caii sălbatici de la LETEA , ultimele cabaline sălbatice din europa, punct de atracţie pentru turişti, dar noi am găsit o soluţie să rezolvăm problema şi cu ei….bineînteles cu MOARTEA! Deci problema nu e căţelul, nu e calul, ci suntem NOI!
În plus cred ca toţi iubitorii de animale l-au plâns pe sărmanul copil. Poate chiar mai sincer şi corect, făra acea ură în suflet. Asta merită măcar copilul acela. Sentimente sincere. Păreri de rău sincere nu provocate şi amestecate de ură şi violenţă.
În ţara celor „şasă cai frumoş” uciderea cateilor comunitar si a altor 50 de cai urâţi este o banalitate cotidiană, şi nu vorbesc de pe poziţiile unui ecologist fanatic, pentru că nu sunt aşa ceva. Aş fi ipocrit dacă aş spune că am fost îngrijorat vreodată de posibila disparţie de pe planetă a cărăbuşului violaceu, a libelulei imperiale sau a cosaşului de stepă. Iubesc sincer natura, îmi plac animalele, respect mediul înconjurător. Respect ecologia şi planeta pe care trăiesc, dar îmi repugnă ecologismul agresiv, cu toţi militanţii lui patetici, proveniţi din rândul celor mai snoabe şi frivole cercuri urbane, care şi-au făcut un crez din a face spume la gură la vederea oricărui mijloc de transport în afară de bicicletă .
Maltratarea şi uciderea cu bună ştiinţă a câinilor comunitari si a unor cai sălbatici însă, ca în cazul Letea, denotă o doză infinită de mojicie, insensibilitate şi cruzime umană, absolut gratuită şi abjectă. Oamenii care fac aşa ceva, la fel ca şi bogătaşii care în loc de vănâtoare de mistreţi comit adevărate masacre, ar trebui condamnaţi la ani grei de temniţă. Cineva spunea că este o barbarie nevăzută ceea ce se petrece acum şi ceea ce s-a produs la Letea. Nu aş putea fi întru totul de acord, pentru că barbarii de odinioară nu îşi omorau caii, nu defrişau pădurile, nu otrăveau pământurile, nu poluau apele, nu îşi tâlhăreau propriul trib şi nu se închinau unor entităţi în care nu credeau. Toate acestea le fac în schimb oamenii “civilizaţi”, cărora li-e plină gura de democraţie, integrări, parlamentări, drepturi, religie, pluripartidism, multiculturalitate şi toleranţă. În realitate ei sunt nişte vănzâtori de iluzii găunoase, sub al căror patronat iresponsabil se petrec adevărate tragedii, multe trecute cu vederea.
1185713_632606803439665_1003757319_n

Reclame
 
Un comentariu

Scris de pe septembrie 11, 2013 în Uncategorized

 

Un răspuns la „Viaţă de maidanez la botul calului…

 1. John

  septembrie 13, 2013 at 1:24 am

  Totusi vezi draga Calin, fie ca esti sau nu de acord cu acesta eutanasiere totusi problema trebuie rezolvata si repede pentru ca situatia e destul de grava.

  Nici eu ca si tie nu sunt un ecologist fanatic dar iubesc natura si daca ar fi dupa mine as trai intr-o cabana in mijlocul padurii dar datorita muncii sau al familiei sunt aici intr-o societate plina de diferite tipuri de persoane care dupa cum stim au si mentalitati diferite. Unde vreau sa ajung? E simplu, cum se poate rezolva aceasta problema?
  Cea mai simpla solutie ar fi sa fie luati de pe strazi si dati celor ce sunt contra eutanasierei ca doar sunt sute de mii care ii tot apara. Dar daca acestia sunt din aia care doar vorba e de ei atunci sa ma ierti dar ramane doar solutia cea mai drastica.

  Ce-i drept e ca chinuind acesti caini nu e deloc o solutie dar mai degraba o crima de al carei sange se murdaresc acele persoane ce se gandesc doar la razbunare si nu la rezolvarea acestei probleme.

  Daca as fi un tata si fiul meu ar fi muscat de unul din acesti caini precis nu as mai apara acesti catei si precis as vota pentru rezolvarea problemei prin eutanasiere dar sigur nu as iesi sa tai si sa chinuiesc acesti caini singur pentru ca oricum nu as rezolva nimic.

   

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: